Măsuri împotriva căderii părului

hair

Căderea părului, mai ales la bărbați, nu înseamnă numai un disconfort, cât și o pierdere a încrederii în sine. Și nu o spunem noi, ci un studiu realizat în 2005 care discută efectele psihosociale ale… căderii părului. Deși poate părea un subiect superficial, el implică numeroase neplăceri, mai ales psihice, pentru cei ce se confruntă cu el.

Așadar, îți propunem câteva moduri prin care ai grijă de sănătatea scalpului tău și previi căderea părului.

Mănâncă sănătos

Fast food-ul, mâncarea procesată sau alimentele prăjite constribuie la accelerarea acestui proces, așa că, primul pas ar fi să renunți la ele și să introduci treptat în dieta ta alimente sănătoase. Vitamina A din morcovi, spre exemplu, ajută la regenerarea celulor, inclusiv a celor din păr sau scalp. Aceeași vitamină o mai găsești și în uleiul de pește, ouă sau ficat.

Ai grijă de scalpul tău

Bineînțeles că produsele de îngrijire precum gelul sau ceara, folosite în exces, nu ajută la sănătatea scalpului și a firului de păr. De aceea, este recomandat să le folosești cu moderație.

Folosește tratamentele potrivite

Atunci când alegi remedii pentru a preveni căderea părului, nu te lăsa convins de orice tratament naturist neverificat, întrucât unele dintre ele, precum aplicarea sucurilor din anumite fructe pe scalp, îți pot irita pielea capului, fără rezultatul pe care ți-l doreai. Poți încerca, spre exemplu, pachetul Har Vokse, cu spray și suplimente, care nu numai că previne căderea părului, dar ajuta și la regenerarea lui. Bazate pe zinc și proteine din pește, suplimentele te ajută pe termen lung să scapi de problema care îți dă bătăi de cap, iar spray-ul te ajută să ai un păr mai bogat și mai sănătos.